2016-02-25 @ 17:25:58 / Fritid

10 saker om Tyskland

5 saker vi uppskattar i Tyskland
1. Bra ridning!
2. Kringlor och fika!
3. Trevliga människor.
4. Miljön.
5. Staden och landet.

Som ni kanske förstått så är vi väldigt positivt överraskade över den tyska ridningen. Precis som nästan alla andra hästmänniskor hemma i Sverige så hade vi också en del förutfattade meningar om hur man rider hästarna i Tyskland. Vi har fått höra att den är väldigt hård och innehåller en hel del bestraffning men här är det helt tvärtemot. Tyvärr finns det hård och hemsk ridning också men det kommer man inte undan oavsett vilket land du befinner dig i. 
Om vi bortser från ridning och hästar så är det ett helt underbart ställe, städerna och landet är verkligen trevligt och alla människor är trevliga och glada även om vi inte riktigt förstår varandra. Många gör så gott dom kan oavsett om du kliver in i stallet med en halvkass engelska/svenska/tyska blandning eller om du kliver in på en pub på landsbygden. Vi rekommenderar alla att prova kringlor.. typ guds gåva (med smör och vi går under)

5 saker som vi tycker är mindre bra.
1. Viss hästhållning
2. Bristande engelskakunskaper
3. Vädret
4. Märkeshysterin 
5. Bilkörning


*Även om ridningen är betydligt bättre på flera sätt så är hästhållningen en bit ifrån den vi har hemma. En större del av hästarna har ingen hage som vi har till våra där dom kan springa och bralla av sig.. Istället har man sammanhängande hage och box, "hagen" i samma size som en större sjukhage hemma i Sverige.

* Engelskakunskaperna hos en stor del personer här är bristande, så mycket att dom går iväg eller struntar i att prata med oss för att dom inte kan. Vilket är väldigt tråkigt men samtidigt så kan inte vi heller tyska..

*Vädret som började så bra och nu är det snö(?) 

*Det behöver inte vara i alla stallen men här är det väldigt mycket märkessaker och många bryr sig inte alls om vad du har för saker till din häst men det finns fortfarande en del, precis som hemma, som tittar lite extra snett.

*Även om ingen av oss har körkort kan bilkörningen diskuteras, vissa hastigheter är inte gjorda för landsvägar..
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: